ДО БІЛОРУСІ ПРИБУЛИ ОРІЄНТОВНО 150 ОДИНИЦЬ ТЕХНІКИ ПВК «ВАГНЕРА»

До Білорусі прибули ще щонайменше 150 одиниць техніки найманців ПВК Вагнера, повідомила моніторингова група «Беларускі Гаюн». У повідомленні йдеться, що у ніч на 19 липня в напрямку Бобруйська рухалась сьома колона «вагнерівців» із як мінімум 50 одиниць техніки, а вранці кордони між Росією та Білоруссю перетнула восьма колона, яка налічувала ще півтори сотні автомобілів.

А ввечері 19 липня, за даним моніторингової групи, на трасі М5 від Бобруйска у напрямку Осиповичів рухалася дев’ята колона найманців, яка складається виключно з фур в кількості мінімум 30 одиниць. «Деякі фури рухаються одразу з двома причепами. Більшість вантажівок у колоні їде без номерних знаків», — йдеться у повідомленні. Там додали, що в останні дні деякі фури, які їхали в колонах з іншими машинами ПВК Вагнера, пізніше поверталися до РФ, що свідчить про те, що фури привозять вантаж, розвантажують його в таборі  і повертаються до РФ або за наступною партією вантажу. Що саме перевозиться у фурах — невідомо, всі вони криті та різних кольорів.

Також оприлюднене звернення очільника ПВК Пригожина до своїх бійців у Білорусі, який назвав «ганьбою» те, що зараз відбувається на фронті, і додав, що тепер «вагнерівці» займатимуться підготовкою білоруської армії та зроблять з неї «другу армію світу». Він також натякнув, що його війська пізніше можуть відправитися в Африку.

Поделиться публикацией