ВІДРЕМОНТОВАНІ ДОРОГИ НА ПІВДНІ БІЛОРУСІ МОЖНА ВИКОРИСТОВУВАТИ ДЛЯ ПЕРЕКИДАННЯ ВАЖКОЇ ТЕХНІКИ — МАРЧУК

В України можуть виникнути проблеми з боку Білорусі, з якою Росія намагається створити союзну державу.

Про це 15 січня ц.р. повідомив Цензор.НЕТ, посилаючись на  думку колишнього прем’єр-міністра України, колишнього представника України в підгрупі з безпеки тристоронньої контактної групи в Мінську Євгена Марчука в інтерв’ю «Главкому».

«Білоруський напрямок за своєю критичністю для нас може несподівано стати суперактуальним і у військовому, і в економічному, і міжнародному сенсах. І може скластися так, що президент [Білорусі Олександр] Лукашенко мало що зможе змінити. Він, справді, нормально до нас ставиться і не має агресивних планів щодо України. Але як іноді люди говорять: а його ніхто й питати не буде», — сказав він.

За словами експрем’єра, «гігантський пресинг, який Росія за останні роки влаштувала Білорусі з метою повної інтеграції в союзну державу», свідчить, що ситуація для України може погіршитися.

«Якщо ця союзна держава за російським сценарієм відбудеться, то у Лукашенка ніхто жодних дозволів питати не буде, адже буде єдина оборонна політика і єдина оборонна система», — вважає Марчук.

Зокрема, він звернув увагу на ремонт доріг і переправ у Білорусі.

«Для військових велике значення має якість доріг, мостів або річкових переправ. Останнім часом у південній Білорусі були відремонтовані деякі дороги і переправи, які робилися нібито для цивільних потреб. Але військовим дуже легко визначити, яка дорога чи міст зроблені для 35-тонного танка, а яка для п’ятитонного трактора. Тобто білоруси зробили такий ремонт доріг і переправ, що вони спокійно можуть використовуватися для перекидання важкої військової техніки», — підкреслив Марчук.

Поделиться публикацией