ДЛЯ КОНТРНАСТУПУ УКРАЇНІ ПОТРІБНІ ШІСТЬ НОВИХ БРИГАД І БАГАТО ЗАХІДНОЇ ЗБРОЇ — СЕКРЕТАР РНБОУ

Для повноцінного контрнаступу ЗСУ і повного звільнення тимчасово окупованих Росією територій на півдні та сході України необхідно сформувати шість нових бригад загальною чисельністю 25 000 осіб.

Про це інтерв’ю газеті Financial Times заявив секретар РНБО Олексій Данілов, пише Цензор.НЕТ.

Данілов каже, що для визволення територій від росіян потрібні сотні далекобійних ракетних установок і одиниць артилерії, літаки і танки, а також тисячі безпілотників.

У Росії дуже багато живої сили, тому, за словами Данілова, контрнаступ може бути «не дуже швидким процесом». Він додав, що згодом це стане можливим — якщо західні партнери України продовжать надавати зброю.

Крім того, секретар РНБО торкнувся питання Сєверодонецька, де йдуть тяжкі бої за контроль над містом. За його словами, у Сєверодонецьку та Лисичанську противник має перевагу в артилерії, і Україна зараз не може «адекватно відповісти тим самим» через брак необхідного озброєння. Через готовність РФ жертвувати своїми військами українським військовим стало важче утримувати позиції.

«Тимчасова втрата територій — це не трагедія. Трагедією буде втрата країни», — заявив Данілов щодо можливого відходу сил оборони з міста.

Поделиться публикацией