ДИРЕКТОРА 410-ГО АВІАЗАВОДУ ПОПОВА ЗВІЛЬНЕНО ПІСЛЯ ПУБЛІКАЦІЇ ЙОГО ФОТО У ФОРМІ РОСІЙСЬКОГО ВІЙСЬКОВОГО

Директор 410-го авіазаводу в Києві Олексій Попов був звільнений після того, як з’явилася його фотографія у формі російського військового, зроблена в 2015 році.

Про це повідомив Цензор.НЕТ з посиланням на сторінку у Фейсбуці Юрія Бутусова.

 

Зокрема, Бутусов зазначив: «»Ця фотографія обернулася грандіозним скандалом, унаслідок якого через 6 днів після призначення був звільнений з посади директора 410-го авіазаводу «Укроборонпрому» Олексій Попов.

 

Олексій Попов — син Віктора Попова, власника приватного заводу ФЕД у Харкові — це одне з провідних у світі підприємств із виробництва агрегатів для цивільних літаків радянських і західних конструкцій. Віктор Попов — справжній інноватор, думаю, унікальний і найуспішніший менеджер у нашій авіаційній промисловості. Його син Олексій також інженер з хорошою освітою, і його призначення в січні на 410-й завод директором я сприйняв як позитивний сигнал.

 

Але Олексій Попов не пройшов спецперевірку СБУ через це фото, і хочу подякувати Службі безпеки України за професійну роботу. Я згоден з рішенням про звільнення директора підприємства державного оборонного концерну.

 

Ця фотографія, як повідомляють джерела Цензор.НЕТ, зроблена на авіаційній виставці МАКС-2015 у серпні 2015-го року під Москвою. Олексій Попов — справа, купив костюм російського пілота. Він стоїть поруч із батьком. Восени 2015 року президент Петро Порошенко ввів новий пакет санкцій проти РФ, і ФЕД припинив співпрацю з російськими фірмами. Але фотографуватися у формі російських військових льотчиків під час війни — це ганебно і це просто образа свого народу, який веде війну проти російської агресії, і втратив тисячі життів своїх захисників.

 

Я щиро рекомендую сім’ї Попових роз’яснити свою позицію суспільству, а не мовчати. Тому що пройдуть десятки років, а людина у формі нашого найлютішого ворога, людина у формі окупанта, ніколи не вважатиметься другом України і не заслужить поваги. Людина носить військову форму тієї країни, яку вважає своєю Батьківщиною. Під час війни в чужій формі ходять тільки зрадники своєї держави і свого народу.

 

Вважаю, що тепер контррозвідці СБУ слід перевірити ситуацію в «Укроборонпромі», і розібратися у всіх нових призначеннях в авіаракетному кластері»».

 

Пізніше, 16 січня Олексій Попов надіслав до відділу кадрів повідомлення про те, що він просить скасувати його заяву про звільнення за згодою сторін і повідомив, що з 15 січня перебуває на лікарняному.

Поделиться публикацией