ДВА МІСЯЦІ ВІД ІНІЦІАТИВИ ДО РЕАЛІЗАЦІЇ. У БЕРЕЗНІ-КВІТНІ 800 ТИСЯЧ «ЧЕСЬКИХ» АРТСНАРЯДІВ БУДУТЬ В УКРАЇНІ

Реалізація чеської ініціативи упродовж двох місяців стало найшвидшим актом у забезпеченні ЗСУ можливістю чинити опір наступу загарбницької Росії та демонструє «прокидання Європи» й перший крок у готовності забезпечити перемогу України  у війні без США.

Президент Чехії Петер Павел оголосив, що постачання українським військовим 800 000 артилерійських боєприпасів розпочнеться протягом кількох тижнів, якщо «не виникне принципових проблем». Слова чеського лідера цитує видання Bild. Він не уточнив, у яких країнах вдалося знайти снаряди, імовірно, їх доставлятимуть із Південної Кореї, Туреччини або країн Африки.

Журналісти зазначають, що у такий спосіб Павел робить реальністю те, чого не зміг досягнути Європейський Союз, а саме обіцянку поставити мільйон артснарядів навесні.

Нагадаємо, у лютому Павел повідомив, що Чехія знайшла поза межами Євросоюзу 500 тисяч боєприпасів 155-го калібру (НАТОвського) і 300 тисяч боєприпасів 122-го калібру («радянського») які можуть бути доставлені в Україну за кілька тижнів за умови фінансування. До закупівлі, окрім Чехії, долучилися ще 18 країн. Вартість контракту – близько 1,5 млрд евро. На тлі критичної нестачі артилерії у ЗСУ на фронті це надважлива допомога

Поделиться публикацией