ГЕНСЕК НАТО ПРОСИТЬ КРАЇНИ-ЧЛЕНИ АЛЬЯНСУ ЩОРІЧНО ВИДІЛЯТИ ПО 500 МІЛЬЙОНІВ ЄВРО ДЛЯ ФІНАНСУВАННЯ ДОПОМОГИ УКРАЇНІ

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг просить країни-члени Альянсу щорічно виділяти по 500 мільйонів євро для фінансування допомоги Україні.

Про це 4 квітня ц.р. повідомив Мілітарний, посилаючись на Bloomberg.

Очільник Північноатлантичного Альянсу наполягає, аби союзники збільшили внески до фонду Комплексного пакета допомоги Україні (CAP), який передбачає короткострокову допомогу, як-то паливом, захисним спорядженням і системами боротьби з безпілотниками та інші засоби, які використовуються для протидії російському вторгненню.

Також фонд спрямований на надання Україні довгострокової підтримки, щоб допомогти модернізувати збройні сили для досягнення стандартів оперативної сумісності з НАТО.

За даними джерел Bloomberg, йдеться насамперед про нелетальну зброю.

Водночас допомога Україні в переході на стандарти НАТО може також допомогти союзникам підтримувати летальну підтримку за допомогою постачання сучасного озброєння на тлі вичерпання запасів зброї радянських часів.

У виданні зазначають, що деталі пропозиції Столтенберга ще належить опрацювати.

Сам Генсек НАТО у понеділок заявив, що міністри закордонних справ країн-членів Альянсу розпочнуть роботу над багаторічною програмою для України під час дводенної зустрічі в Брюсселі, яка розпочнеться у вівторок, 4 квітня.

Поделиться публикацией