В ІРАНІ ПОВІДОМИЛИ ПРО СТВОРЕННЯ «АНАЛОГА» РОСІЙСЬКИХ С-300

Іран оголосив про завершення робіт зі створення зенітно-ракетного комплексу «Бавар-373», який за своїми характеристиками аналогічний російському ЗРК типу С-300, а по ряду показників, нібито, навіть перевершує його, повідомило іранське інформаційне агентство IRNA.

«Бавар-373″ із дальністю ураження 200 кілометрів і висотою польоту 27 кілометрів, наділений більшими можливостями, ніж російський комплекс С-300», – сказано у повідомленні.

У міністерстві оборони Ірану заявили, що система успішно пройшла випробування; нібито вона істотно відрізняється від аналогічних американських і російських моделей з точки зору пускових установок, радара та ракет. Також «Бавар-373» повністю виготовлений з іранських комплектуючих.

Бригадний генерал Касем Такізаде, коментуючи заяву про новий ЗРК Ірану, пообіцяв, що комплекс буде продемонстровано широкій публіці на наступному тижні – 22 серпня, коли в Ірані відзначають День національної оборонної промисловості.

Нагадаємо, 25 липня Іран провів успішні випробування нової модифікації балістичної ракети середньої дальності власної розробки «Шахаб-3». Її розробка велася на основі китайської ракети «Дуньфен-21» та північнокорейського «Нодона». Була успішно випробувана у 2000 році, виробляється з 2001 року, з цього часу отримала ряд модифікацій, у т. ч. нові боєголовки. На озброєнні Ірану стоїть близько 600 ракет «Шахаб-3» (ракет з ядерною бойовою частиною серед них немає).

Поделиться публикацией