В ІЖЕВСЬКУ ТОРГОВЕЛЬНО-РОЗВАЖАЛЬНИЙ ЦЕНТР ПЕРЕОБЛАДНАЮТЬ НА ЗАВОД ЗІ ЗБИРАННЯ ДРОНІВ

Торгово-розважальний центр «Італмас» серед спального району в російському місті Іжевськ  переобладнають у конвеєрне складання безпілотників.

Про це 18 січня ц.р. повідомив портал «Новые Известия».

Інформується, що орендарям вже прийшли повідомлення про «виселення», а люди та місцевий бізнес не розуміють нонсенс із «секретним заводом». Жителі Іжевська вимагають не перетворювати їх на потенційні мішені для ударів.

Мешканці мікрорайону вважають, що військовий завод під вікнами – це пряма загроза життю. У разі терактів чи втілених у життя будь-яких планів щодо руйнування стратегічного об’єкта постраждають і мирні жителі.

Найближчі багатоповерхові житлові будинки справді розташовуються лише за кілька десятків метрів від нинішнього торгового центру, за 100 метрів – школа, поруч – завжди заповнена парковка, а жваве т-подібне перехрестя на підступах дозволяє оточити будівлю за мить.

Видання пише, що минулорічний розстріл іжевської школи №88, який забрав життя 18 осіб, не спричинив повноцінної роботи над помилками. Через рік у місті створюється ще більш сприятливий грунт для надзвичайних подій.

Крім того, категорія земель під ТРЦ «Італмас» дозволяє розміщувати на ній торгові об’єкти, але ніяк не промислові чи спеціальні (режимні).

Однак, як повідомляється, власники майбутнього заводу вже в’їхали і обживаються на території ТРЦ, відгородилися від усіх, найняли службу безпеки та вважають за краще не вести жодних діалогів із сусідами, окрім «паперових».

«Декілька років тому ці квартали заселяли за цільовою державною програмою «Молода сім’я». За здоровим глуздом, розгортати тут у густонаселених житлових кварталах збройове виробництво неможливо», — вважає автор матеріалу.

Поделиться публикацией