В УКРАЇНІ СТВОРИЛИ ПІВ СОТНІ БАЗ ДЛЯ ПІДГОТОВКИ ВІЙСЬКОВИХ ДО НАСТУПУ

В Україні створили пів сотні баз з психологічно-тактичними смугами перешкод, на яких готують українських військових для наступу.

Про це повідомив командувач Об’єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Він додав, що будівництво у Північній операційній зоні тривало понад пів року.

«Процес будівництва тривав понад пів року, за цей час створено понад півсотні подібних баз», – розповів Сергій Наєв.

На цих базах, повертаючись на ротацію з передової, бійці передають свій бойовий досвід новоприбулим, утворюючи нові штурмові групи.

Навчання передбачає кілька елементів, основний з них — смуга перешкод.

Окрім фізичних навантажень, складних для проходження перешкод та постійного звукового впливу імітаційних вибухових пристроїв, бійці отримують швидкі ввідні від інструкторів, що додає складності у пересуванні по смузі.

«Переважна більшість наших воїнів наголошують на необхідності додаткових тренувань, оскільки добра фізична підготовка — найперша запорука збереження життя в бойових умовах», – зазначив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

На тактичному полі, облаштованому для ведення навчань з бойовою стрільбою, військовослужбовці можуть відточувати бойову майстерність у діях в наступі з підтримкою бронетехніки.

Також відпрацьовувати елементи евакуації пораненого з поля бою, розгортання мінометного підрозділу та підтримки вогнем піхоти в наступі.

На полях проходять обкатку танками та тренінги з медичної підготовки.

Учасників також ознайомлюють з «новинками» російських мінних пасток, які сапери знаходять на лінії бойового зіткнення.

Поделиться публикацией