В УКРАЇНІ ПОЧАЛИ ВИРОБЛЯТИ М’ЯКІ ПАЛИВНІ БАКИ ДЛЯ ВІЙСЬКОВИХ ГЕЛІКОПТЕРІВ

Підприємствами ДК “Укроборонпром” ДП “Український науково-дослідний конструкторсько-технологічний інститут еластомерних матеріалів і виробів,” у тісній співпраці з ДП “Конотопський авіаремонтний завод “Авіакон,” створено виробництво м’яких паливних баків для авіаційної техніки.

Співпраця дніпропетровського та конотопського підприємств проходила в рамках проведення робіт з імпортозаміщення.

180420 bak 1ДП “УНДКТІ “ДІНТЕМ” розроблена технологія, спеціальне технологічне оснащення та опановано виробництво комплектів м’яких паливних баків для гвинтокрилів Мі-24. Паливна система гвинтокрила Мі-24 включає в себе п‘ять м’яких паливних баків, при виготовленні яких використовується розроблена ДП “УНДКТІ “ДІНТЕМ” гума, на основі сировини провідних світових виробників, та інші матеріали вітчизняного виробництва.

Результати випробувань м’яких паливних баків, із застосуванням зазначених матеріалів, продемонстрували їх відповідність нормативній та експлуатаційній документації.

Зазначені баки наразі проходять всі необхідні випробування і розглядається питання про їх допуск до використання в складі авіаційної техніки. Ця розробка дозволить замінити штатні паливні баки, які мають більшу вагу, меншу зносостійкість та більшу чутливість до ушкоджень. Завдяки використанню нових паливних баків буде досягнуто підвищення експлуатаційних характеристик української бойової техніки.

Зразки м’яких паливних баків демонструвалися на міжнародних виставках, в тому числі – на міжнародній оборонній виставці DefEхpo-2018 (Індія).

Набутий досвід та напрацювання використовуються фахівцями підприємств для створення м’яких паливних баків для інших типів авіаційної техніки.

defence-ua.com

 

Поделиться публикацией