В УКРАЇНІ ЗА ТРИ РОКИ ВІДКРИТО ШІСТЬ КРИМІНАЛЬНИХ СПРАВ ЗА РОЗКРАДАННЯ В ОБОРОНЦІ

В Україні протягом трьох років відкрито шість кримінальних проваджень за фактом розкрадання в оборонному комплексі України.

Про це, як повідомляє dt.ua, зазначив секретар Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Іван Винник.

За його словами, першу справу порушено 1 квітня 2016 року ГПУ і військовою прокуратурою, останнє провадженння — 26 лютого 2019 року відкрило НАБУ. Всім фігурантам справ повідомлено про підозру.

«Нещодавно отримав підозру екс-керівник Генштабу Януковича Володимир Замана, Павло Лебедєв, Дмитро Саламатін, екс-міністри оборони, які руйнували армію, отримали відповідні підозри, зараз ховаються в Російській Федерації», — зазначив Винник.

Він додав, що підозри також отримали екс-міністр оборони часів прем’єр-міністра Януковича Михайло Єжель, який перебуває в Білорусі, та Валерій Іващенко, який переховується у Чехії. Крім того, Винник зазначив, що Комітет буде просити правоохоронні органи знімати гриф секретності з деяких матеріалів, зокрема, що стосуються закупівель і постачання оборонної продукції.

Поделиться публикацией