В УКРАЇНІ ДЛЯ ВІДРОДЖЕННЯ ТА ДЕМОКРАТИЗАЦІЇ БІЛОРУСІ СТВОРЕНО ЦЕНТР БІЛОРУСЬКИХ КОМУНІКАЦІЙ

В Україні створено Центр білоруських комунікацій, які є громадською ініціативою українців та білорусів. ЦБК покликаний сприяти деокупації Білорусі, її національному відродженню, демократизації та поверненню до кола європейських держав.

«До великої війни ми в Україні мало цікавилися Білорусією. Тепер стало зрозуміло, що без вільної Білорусі безпеку України на стратегічну перспективу важко уявити», — пояснив ініціатор проекту Максим Плешко в інтерв’ю «ОПК».

За його словами, сьогоднішній рівень ненависті частини українців до білорусів, який склався після вторгнення з їх території, активно використовує російська пропаганда.

«Частина українців злі на білорусів. Їх можна зрозуміти. Але коли ця злість потрапляє у ЗМІ, її підхоплює російсько-білоруська пропаганда і показує тим білорусам, які проти війни з Україною. А таких близько 80%. Ворожа пропаганда всіма силами розмиває антивоєнні настрої в Білорусі та знелюднює українців», — наголосив Максим Плешко.

Сьогодні українцям потрібно вивчати Білорусь і процеси, що там відбуваються. «Громадянам України варто розділяти режим Лукашенка і білоруський народ, який в основній масі не підтримує війну. Опозиційно налаштованих білорусів приблизно 30%. Вони є союзниками України. Ще 30% лояльні до режиму і росії. Інша частина перебуває у пошуку власної парадигми. Саме до них ми і маємо говорити», — переконаний експерт.

«Стратегічною ціллю нашого об’єднання є формування Балто-Чорноморського союзу держав, серцем якого має стати вільна Білорусь” – зазначив ініціатор проекту ЦБК.

Поделиться публикацией