В УКРАЇНІ ГОТУЮТЬСЯ ДО ЗАСТОСУВАННЯ РАКЕТ JAVELIN

У ЗСУ на базі однієї з бригад, відпрацьовується тактика застосування ПТРК Javelin.

 

Про це в інтерв’ю АрміяInform розказав Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Руслан Хомчак.

 

В подальшому заплановано оснащення кожної з бригад у складі Операції об’єднаних сил цима протитанковими ракетними комплексами.

 

 

 

Щодо кількості розрахунків, котрі планується підготувати Головнокомандувач ЗСУ не розказав, зіславшись на державну таємницю.

 

Лише за останній місяць стало відомо про прибуття двох партій ПТРК Javelin до України.

 

Протитанкові ракетні комплекси Javelin у контейнерах

Протитанкові ракетні комплекси Javelin у контейнерах Фото: Посольство США в Україні

«Скажу лише, що в подальшому кожну з бригад, яка заходитиме в район ООС, підсилюватимуть «Джавелінами», – прокоментував Руслан Хомчак

 

Нагадаємо, що у 2018 році з’явилась інформація про майбутнє комплектування Десантно-штурмових військ ЗС України новими бронетранспортерами та протитанковими ракетними комплексами, в тому числі й Javelin.

 

Перед цим весною 2018-го року до України прибула перша партія протитанкових ракетних комплексів Javelin та невдовзі вони були випробувані на одному з військових полігонів.

 

Крім того він додав, що під час підготовки цієї бригади до чергової ротації буде відпрацьовано  застосування ударних безпілотних літальних апаратів Bayraktar TB2 з бойовим ураженням цілі.

 

Зараз українські ударні безпілотні літальні апарати проводять тренувальні польоти, а їх екіпажі набувають необхідних для бойового застосування навичок.

Поделиться публикацией