В ТУРЕЧЧИНІ РОЗРОБИЛИ НОВИЙ РУЧНИЙ КУЛЕМЕТ

В Туреччині розробили новий ручний кулемет. Кулемет KMG556 турецького виробництва пройшов усі необхідні кваліфікаційні випробування та готовий до серійного виробництва. Про це 14 грудня ц.р. повідомив «Фокус», посилаючись на Anadolu.

Голова департаменту стратегічних зв’язків турецької оборонної компанії KaleKalıp заявив, що збройова система пройшла всі необхідні випробування і незабаром з’явиться на конвеєрі.

Компанія-розробника KaleKalıp постачає військову техніку ЗС Туреччини. За словами її представника Хакана Аккоча, кваліфікаційні випробування нового кулемета тривали протягом місяця і вже завершено, на створення дизайну стрілецької зброї та кваліфікаційні роботи пішло приблизно два роки.

Нові кулемети пройшли десятки випробувань. «Зараз ми вже готові до виробництва нашого кулемета. Чекаємо на вказівки про передачу їх на озброєння турецької армії та поліції», – зазначив Аккоча.

За даними KaleKalıp, вага ручного кулемета становить 7,8 кг, скорострільність — до 750-950 пострілів за хвилину, комплектується він патронами калібру 5,56 мм.

Поделиться публикацией