В СИЛАХ ОБОРОНИ УКРАЇНИ ВИКОРИСТОВУЮТЬ ТЕПЛОВІЗОРИ ДЛЯ ПОШУКУ ТА ЗНИЩЕННЯ МІН ВОРОГА

CNN повідомив, що бійці Збройних сил України використовують експериментальну техніку тепловізійної зйомки, щоб виявити російські міни.

Журналіст CNN бачив, як українські військові на передовій у сутінках встановлюють тепловізійну камеру на комерційному безпілотнику. Камера ширяє над російськими мінними полями і виявляє десятки теплових сигнатур (слідів – ред.). Деякі з них є кратерами, але багато з них – це міни, ледь приховані під поверхнею.

Тепло, яке міни отримують від яскравого літнього сонця вдень, зберігається із заходом сонця, завдяки чому вони стають чіткіше помітними на тепловізійній камері. Військовослужбовці 15-го окремого полку Національної гвардії, які перебувають поблизу села Роботине, за яке точаться запеклі бої, розповіли CNN, що ця тактика є ефективним засобом виявлення деяких мін. На відеозаписі, наданому CNN, видно, як міни підриваються спеціальними українськими зарядами, що детонують і принаймні частково усувають загрозу. Це ще один приклад застосування українцями винахідливості на додачу до бронетехніки і озброєнь, наданих країнами НАТО протягом останніх місяців, для допомоги в контрнаступі, зазначає CNN.

Поделиться публикацией