В РФ ПОВІДОМИЛИ ПРО ЗАВЕРШЕННЯ РОЗРОБКИ МОДЕРНІЗОВАНОГО БАК «ЛАНЦЕТ»

У Росії завершили розробку нового та дешевшого аналога баражуючого боєприпасу “Ланцет”. Про це повідомило агентство противника ТАСС.

За словами виробника, розробка нового баражуючого боєприпасу “Скальпель” наразі вже завершена, а сам виріб почне масово вироблятись у 2024 році. Крім того, за планом, до кінця року буде вироблено близько 1000 екземплярів, які будуть входити до складу підрозділів, разом з розвідувальними БПЛА.

За розробку нового баражуючого боєприпасу відповідає конструкторське бюро “Восток”. Представників КБ зазначили, що виріб з 2023 року використовується у повномасштабній війні Росії в України у рамках армійських випробувань. За 2023 рік “Скальпель” отримав багато нововведень, які на думку розробників, мають позитивно вплинути на його льотно-технічні характеристики. Додатково, була модернізована катапульта, що зробило її компактнішою, легшою, а швидкість розгортання зменшилась у три рази.

Оскільки платформа є аналогом “Ланцет”, новий баражуючий боєприпас має 5 кг корисного навантаження, злітну масу у 10.5 кг, крейсерську швидкість – 120 км/год та дальність польоту – 40 км.

Поделиться публикацией