В РФ НАРОСТИЛИ ВИРОБНИЦТВО БАК «ЛАНЦЕТ» ТА СТВОРЮЮТЬ НОВУ ВЕРСІЮ

В РФ наростили виробництво дронів-камікадзе “Ланцет” в 50 разів з початку повномасштабного вторгнення. Про це повідомив “Мілітарний” з посиланням на російський пропагандистський канал Россия 1.

Компанія Zala Aero, що входить до концерну Калашников, на сьогоднішній день виробляє дві версії дрона-камікадзе “Ланцет”. Версія “Ланцет-3” є найважчою версією дрона, має бойову частину від 3 до 5 кілограмів та дальність польоту від 40 до 70 кілометрів в залежності від варіанту. “Ланцет-1” є легкою версією, вона має бойову частину у 1 кілограм та може пролетіти до 40 кілометрів. Версія “Ланцет-3” використовує кумулятивну бойову частину КЗ-6. Вибух заряду у повітрі або під водою пробиває броню товщиною до 215 мм, залізобетонну плиту товщиною до 550 мм і ґрунт на глибину до 800 мм. Заявлено, що в номенклатуру бойових частин дрона сьогодні входять три типи – кумулятивна, осколково-фугасна та термобарична.

Крім цього, розробляється нова версія дрона під назвою “Изделие 53”, що може запускатися з трубчастих пускових установок, його характеристики не розкриваються. Дрон розробляється в рамках концепції мережево-центричної війни, після запуску рій дронів буде пов’язаний між собою і в процесі виконання завдання розподілятиме цілі для ураження. Пускові установки можуть бути як комбіновані так і одиночні.

“Мілітарний” повідомляв, що дрони “Ланцет” компанії Zala Aero використовують комплектуючі західного виробництва. Зокрема, у безпілотнику використовують модуль Jetson TX2 американської компанії NVIDIA, він забезпечує високу швидкість і енергоефективність в обчислювальному пристрої. У безпілотнику виявили мікросхему SoC Xilinx Zynq, яка також має американське походження.

Поделиться публикацией