В РФ НАЗВАЛИ НАСТУПНІ ЦІЛІ ДЛЯ РАКЕТНОГО ТЕРОРИЗМУ В УКРАЇНІ

Представник окупантів, російський генерал Андрій Гурулєв заявив, що Росія не обмежиться ударами по енергетичній інфраструктурі України. Наступною ціллю буде банківська система.

«Зараз б’ємо по всій енергосистемі. До кінця доб’ємо, далі ж є не тільки Логістика. Наприклад банківська система. Бомбити центр банківських операцій. Все стало, нічого нікуди не переведеш, карти не працюють, тобі получку не платять», – сказав Гурулєв.

Раніше речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що російські загарбники готуються знову вдарити ракетами по території України і це може статися в будь-який момент.

Раніше українська спільнота OSINT-розслідувачів Molfar опублікувала результати аналізу щодо кількості ракет, що залишилися в арсеналі Збройних сил РФ. OSINT-розслідувачі вважають, що з урахуванням нинішньої активності РФ вистачить «Іскандерів» на 41 день, «Калібрів» — на 226 днів, а крилатих ракет Х-101 — на 2948 днів.

Крім того, аналітики опублікували таблицю, в якій навели дані про кількість вироблених ракет в РФ за період з 23 лютого по 18 листопада 2022 року. Зокрема, що російська військова промисловість у цей час виробляла п’ять видів ракет.

З них:

Балістична ракета «Іскандер» — 48 шт;

Крилата ракета «Калібр» — 120 шт;

Стратегічна крилата ракета Х-101 — 120 шт;

Малогабаритна тактична ракета Х-35 — 360 шт;

Гіперзвукова ракета Х-47М2 «Кинжал» — 16 шт.

Поделиться публикацией