В РФ ЗАВЕРШЕНО РОБОТУ НАД ПРОЕКТОМ ОНОВЛЕНОЇ ДОКТРИНИ НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ

Апарат Радбезу Росії закінчив роботу над проектом оновленої доктрини Національної безпеки на період до 2027 року.

Про це 20 травня ц.р. повідомив портал «ВПК Новости».

Повідомляється, що зміни та оновлення доктринального документа пов’язані з виниклими останнім часом новими викликами і загрозами. Серйозні проблеми, за даними Радбезу, пов’язані зі зміною клімату, погрозами біологічної безпеки, протидією нових інфекцій, в тому числі коронавірус.

Крім загальних світових загроз, що негативно впливають на світову економіку і фінансову систему, на Росію чиниться серйозний списку санкцій тиск. Як заявив в інтерв’ю Інтерфаксу заступник секретаря Радбезу Сергій Вахруков, ці санкції стають все більш витонченими. Наприклад, нам постійно загрожують відключенням всесвітніх міжбанківських каналів зв’язку SWIFT. А ще Росію намагаються обмежити в кредитах і можливості впливу на фінансові інститути. Крім того, додав Вахруков, зараз постійно відбуваються спроби втручання у внутрішні справи Росії.

За словами заступника секретаря Радбезу, на нашу країну не слабшає політичний тиск і тривають спроби розгойдати соціально-економічну ситуацію. При цьому сили НАТО все ближче присуваються до кордонів Росії. А країни Заходу специфічним чином намагаються оцінювати міжнародну стабільність і безпеку, протидіючи багатополярності в світі.

«Якщо хтось намагається ігнорувати наші національні інтереси, бездоказово звинувачує нас у чомусь, висилає наших послів — такі країни будуть вважатися недружніми державами», — заявив Вахруков. Він підкреслив, що Росія буде відповідати на подібні дії, тим самим забезпечуючи свою безпеку. Крім того, за його словами, потрібно враховувати і абсолютно іншу реальність, пов’язану з тим, що інформаційна безпека за останні роки вийшла на зовсім інший рівень. Очікується, що проект оновленої стратегії нацбезпеки, робота над яким йшла більше року, буде розглянуто на одному з найближчих нарад з постійними членами Ради безпеки.

Поделиться публикацией