В ОДЕСІ ВІДБУЛИСЬ 4 ШТАБНІ ПЕРЕГОВОРИ МІЖ ПРЕДСТАВНИКАМИ ВМС УКРАЇНИ ТА ТУРЕЦЬКОЇ РЕСПУБЛІКИ

Днями в Одесі відбулись 4 штабні переговори між представниками Військово-Морських Сил України та Турецької Республіки, з питань військового співробітництва.

Про це 18 листопада ц.р. повідомили в прес-службі Міністерства оборони України.

Зокрема, відомо, що українську сторону представляла делегація на чолі з начальником штабу — першим заступником командувача ВМС ЗС України віцеадміралом Андрієм Тарасовим, від турецької сторони в заходах брали участь аташе з питань оборони посольства Турецької Республіки в Україні Хакан Джанджа, начальник управління оборонного планування та управління проектами ВМС Турецької Республіки контр-адмірал Мурат Дінчман та офіцери командування ВМС Турецької Республіки.

Головною метою зустрічі було обговорення розвитку подальшого співробітництва українського та турецького відомств, без пекових питань у чорноморському регіоні, визначення пріоритетних напрямків співпраці.

Зустріч проходила на борту флагмана України фрегата «Гетьман Сагайдачний», під час якої віцеадмірал Андрій Тарасов підкреслив важливість докладання спільних зусиль для стабілізації обстановки в Чорноморському регіоні, враховуючи загрози з боку Російської Федерації. Іноземні колеги, у свою чергу, наголосили на важливості подальшої співпраці між ВМС двох країн та обговорили подальші плани у галузі військового співробітництва.

«Участь підрозділів ВМС Турецької Республіки в навчанні «Сі Бриз» та проведенні спільних тренувань типу «PASSEX» дає нам можливості здійснювати обмін досвідом і це дуже важливо для нас. Тому дуже за це вам вдячний та налаштований на подальшу роботу», — підкреслив начальник штабу українських ВМС.

Окрім того сторони обговорили проведення спільних навчань, підготовку особового складу, зокрема навчання військовослужбовців українських ВМС у навчальних закладах ВМС Туреччини.

Поделиться публикацией