В НТУУ КПІ СТВОРЕНО ІНСТИТУТ ОБОРОННИХ ТЕХНОЛОГІЙ

В структурі Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» (НТУУ КПІ) створено Інститут оборонних технологій.

Як повідомили Інформаційне агентство «Оборонно-промисловий кур’єр» в НТУУ КПІ, Інститут оборонних технологій займатиметься перепідготовкою профільних кадрів, підготовкою менеджменту в сфері безпеки та оборонної промисловості до рівню заступників міністра профільних міністерств та керівників підприємств, а також конструкторів для підприємств ОПК і фахівців у галузі військово-технічного співробітництва. При цьому передбачена також підготовка до рівню магістрів.

Серед іншого, передбачено поглиблення знань іноземних мов з урахуванням спеціальної лексики, поглиблене вивчення сучасних комп’ютерних технологій, зокрема, для проектування, вивчення можливостей з наукового супроводження проектів ОПК.

До роботи новоствореного інституту вже висловили зацікавленість та наміри надіслати на навчання фахівців Міністерство оборони України, ДК «Укроборонпром», Ліга оборонних підприємств України.

Як зазначив ректор НТУУ КПІ, академік Національної академії наук України Михайло Згуровський (який також є головою Наглядової ради ДК «Укроборонпром»), створення в НТУУ КПІ Інституту оборонних технологій є прикладом застосування в Україні світової практики. «Такі структури є, зокрема, у США, Росії, деяких країнах Європи», — додав він.

Поделиться публикацией