В ЗСУ ТАКИ БУДУТЬ ДАЛЕКОБІЙНІ БАК SWITCHBLADE 600

Американська армія готується укласти контракт на поставку далекобійних і потужних дронів-камікадзе Switchblade 600 для України.

Такі поставки були анонсовані понад п’ять місяців тому.

Зокрема, 22 серпня стало відомо, що контракт на поставку 10 дронів Switchblade 600 з компанією AeroVironment буде підписано протягом місяця.

Про це повідомила прессекретар Пентагону Джессіка Максвелл.

До цього Україна отримала кілька одиниць Switchblade 300 меншого радіусу дії та Phoenix Ghost. Крім того, Київ в очікування 15 розвідувальних БАК ScanEagle, які здатні перебувати у повітрі до 24 годин та мати 6 кг корисного навантаження.

Фахівці вважають, що саме далекобійні Switchblade 600 можуть зіграти значну роль в нанесенні ударів по російських військах і техніці, оскільки дрони можуть бути запущені за межі досяжності російських систем. Як відомо, Switchblade 600 може атакувати цілі на відстані 40 кілометрів і перебувати в повітрі близько 40 хвилин. Поки невідомо, коли партія безпілотників надійде до України.

Між іншим, в Україні є власні розробки дронів-камікадзе, які успішно ведуть приватні компанії. Зокрема, український дрон «Грім» (Silent Thunder) так само може атакувати цілі на відстані 40 кілометрів і здійснювати вертикальні удари з повітря.

Поделиться публикацией