В ЕСТОНІЇ ПРОВЕДЕНО НАЙБІЛЬШІ ЗА ОСТАННІ РОКИ НАВЧАННЯ ІЗ ЗАЛУЧЕННЯМ РЕЗЕРВІСТІВ

В Естонії проведено найбільші за останні роки навчання із залученням резервістів.
Таку інформацію повідомило Командування.
Зокрема, відомо, що в цілому в навчаннях були задіяні понад трьох чвертей особового складу резервістів, викликаних Головним штабом республіканських сил самооборони на збори.
Якщо виражати в абсолютних значеннях, то показники залучення естонських резервістів виглядають наступним чином: 1464 чоловік з 1902, які отримали повістки (76,7%). Додається, що 160 резервістів (8,4%) не з’явилися на збірний пункт з поважних причин, в результаті надавши відповідні документи, включаючи медичні довідки. Майже 270 представників (понад 14%) естонського резерву порядку попросту проігнорували.
В естонському сегменті соціальних мереж йдеться про те, що більшість проігнорували повістки могли «не знати про них». У розісланих повістках говорилося про необхідність прибути на збірний пункт в той же день.
В результаті створено спеціальну комісію, яка тепер займеться розслідуванням ситуації, при якій кожен 7-й резервіст, викликаний на навчання, на збірний пункт не з’явився і не надав документа, що дозволяє йому не брати участь в армійських тренуваннях і маневрах.
Навчання із залученням резервістів стартували в Естонії 16 жовтня. При цьому вже по ходу початих заходів довелося частково переглядати поставлені перед підрозділами мети і завдання в зв’язку з тим, що виявилися нестача особового складу.
За підсумками навчання Міноборони Естонії подякувало тих резервістів, які на збірний пункт з’явилися.
Тим часом, користувачі висміяли один з стрілецьких етапів навчань, зазначивши, що тренування на фото виглядає так, нібито командування змусило відпрацьовувати розстріл військовополонених.

Поделиться публикацией