ВІЛЬНИЙ ПОЛІТ ЗДІЙСНИВ РОЗВІДУВАЛЬНИЙ БЕЗПІЛОТНИЙ ВЕРТОЛІТ

Перший вільний політ здійснив перспективний палубний розвідувальний безпілотний вертоліт VSR700.

Про це 29 липня ц.р. повідомив Український мілітарний портал, посилаючись на консорціум Airbus.

Розробкою VSR700 займається європейський консорціум Airbus Helicopters.

Повідомляється, що вільний політ безпілотника, що пройшов на півдні Франції, тривав десять хвилин і був визнаний успішним.

Льотні випробування VSR700 почалися в листопаді 2019 року.

До сих пір льотні випробування VSR700 проходив зі страхувальною прив’яззю; вона потрібна на випадок збою в бортовій апаратурі безпілотника або втрати керування.

В рамках підготовки до першого вільного польоту розробники модернізували бортові системи VSR700.

Зокрема, апарат отримав програму геозонування, а також систему переривання польоту. Такі модифікації повинні були підвищити безпеку апарату.

Безпілотник VSR700 розробляється на базі пілотованого двомісного вертольота Guimbal Cabri G2.

VSR700 зможе перебувати в повітрі до десяти годин і нести різне обладнання масою до 250 кілограмів. Дальність дії апарата складе близько 185 кілометрів.

 

Довжина VSR700 становить 6,3 метра, ширина – 1,2 метра, а діаметр несучого гвинта – 7,2 метра. Апарат зможе виконувати польоти на швидкості до 160 кілометрів на годину.

 

Випробування за програмою VSR700 проводяться з 2017 року, проте до листопада 2019 року польоти виконував лише оснащений системами дистанційного керування та автономного польоту вертоліт Cabri G2.

 

 

 

Фактично це було відпрацювання систем; частина льотних випробувань проводилася з льотчиком в кабіні. Без льотчика вертоліт Cabri G2 виконав перший політ в грудні 2018 року.

 

ВМС Франції планують використовувати новий безпілотник на фрегатах та есмінцях.

 

 

Нині льотні випробування проходить повноцінний прототип VSR700, а не модифікований вертоліт Cabri G2.

 

Згідно з діючими планами, у 2021 році повинні відбутися демонстраційні випробування VSR700, під час яких апарат буде виконувати польоти з палуби одного з кораблів ВМС Франції.

 

 

 

Поделиться публикацией