ВІЙСЬКОВІ НАУКОВЦІ ПРОВЕЛИ ПРАКТИЧНУ ЧАСТИНУ ДОСЛІДНИХ ВИПРОБУВАНЬ НАЗЕМНОГО РОБОТА

Військові науковці з Чернігова провели  практичну частину дослідних випробувань зразка дистанційно-керованої платформи  Camel.

Про це 1 грудня ц.р. повідомив портал Арміяinform, посилаючись на випробувальну бригаду Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки.

За міжнародним досвідом  сучасних воєнних конфліктів одним із перспективних напрямків ведення бойових дій є  залучення різноманітних наземних дистанційно-керованих (роботизованих) комплексів. У цьому напрямку силами ДНДІ ВС ОВТ проводяться роботи з дослідження зразка дистанційно-керованої платформи  Camel, яка виробляється вітчизняними компаніями.

Довідково: Платформа – це  безпілотний наземний  апарат, який призначений  для  участі в проведенні розвідувальних операцій, виявлення та знищення живої сили та легкоброньованих цілей противника, супроводження розвідувальних груп, перевезення та доставки військового вантажу на лінію зрозмежування (у небезпечні зони). У випадку ведення ворожого вогню може використовуватися як прикриття для відходу особового складу  або евакуації поранених.

Після проведення практичної частини випробувань фахівці ДНДІ ВС ОВТ проводять обробку отриманих результатів, аби виявити  основні недоліки дослідного зразка та усунути. Водночас результати випробувань забезпечать   розробку конкретних  напрямків вдосконалення нових зразків безпілотних наземних  апаратів.

Поделиться публикацией