ВІЙСЬКОВА ПРОКУРАТУРА СУМСЬКОГО ГАРНІЗОНУ ПОВІДОМИЛА ПРО ПІДОЗРУ В РОЗТРАТІ МАЙЖЕ 1 МІЛЬЙОНА ГРИВЕНЬ

Військова прокуратура Сумського гарнізону повідомила про підозру в розтраті майже 1 мільйона гривень з держбюджету керівнику одного з підприємств «Укроборонпрому».

Про це 10 вересня ц.р. інформує пресслужба відомства.

«Слідством встановлено, що директор держпідприємства протягом 2019 року розтратив, а посадові особи ТОВ привласнили бюджетні кошти в сумі 917 726 грн, призначені на виготовлення озброєння для військовослужбовців ЗСУ», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у лютому 2019 року Міністерство оборони та «Державний НДІ хімічних продуктів» уклали договір на постачання 600 одиниць військових засобів ураження на суму понад 12 мільйонів гривень. Після цього директор держпідприємства уклав договір з керівництвом приватного товариства, яке не могло виготовити та поставити необхідне озброєння.

У серпні 2019 правоохоронці провели 25 обшуків на підприємствах та військових представництвах, в ході яких вилучена необхідна документація, чорнові записи тощо.

Військова прокуратура Сумського гарнізону повідомила про підозру директору ДП «Державний науково-дослідний інститут хімічних продуктів», який входить до складу ДК «Укроборонпром», та директору приватного товариства у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна) ККУ.

Наразі тривають подальші слідчі (розшукові) дії щодо встановлення всіх обставин вчинення злочину та інших причетних осіб.

Поделиться публикацией