ВІЙСЬКОВА ПРОКУРАТУРА ВХОДИТИМЕ У ПІДПОРЯДКУВАННЯ ГЕНПРОКУРАТУРИ

Військова прокуратура входитиме у підпорядкування Генпрокуратури, наразі військових прокурорів виводять з підпорядкування Міністерства оборони.

Про це повідомив в інтерв’ю “Армія.Inform” головний військовий прокурор — заступник генпрокурора Віктор Чумак.

«Військових прокурорів вже виводять з підпорядкування Міноборони. І абсолютно точно вже не діятиме прокурорський «призов» через військове відомство. Ці люди будуть цивільними і повністю перейдуть у підпорядкування генеральному прокурору. Військова прокуратура входитиме до складу Генпрокуратури, а не Міноборони», — сказав він.

За словами Чумака, усі види забезпечення прокурори отримуватимуть у Генпрокуратурі, щоб не було конфлікту інтересів.

Водночас військові прокурори продовжать працювати над розслідуваннями справ стосовно військових злочинів, злочинів у сфері національної безпеки і оборони, в ОПК, на держпідприємствах та у військових формуваннях.

Читайте також: НАЗК розкрило декларації всіх військових прокурорів

Чумак нагадав, що реформування прокуратури передбачає ліквідацію Головної військової прокуратури і створення натомість Головної спеціалізованої прокуратури. Також мають бути ліквідовані військові прокуратури у регіонах — на їх базі будуть створені спецпрокуратури.

«Завершиться процес формуванням спеціалізованих прокуратур гарнізонів. Причому ми проаналізуємо, де в них є потреба, а де – ні», — резюмував посадовець

Поделиться публикацией