ВІЙСЬКА НАТО НАВРЯД ЧИ ПРИЙДУТЬ В УКРАЇНУ, ОДНАК БОЄПРИПАСИ ТА РАКЕТИ БУДУТЬ НАПЕВНО

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що серед союзників Києва немає згоди про відправлення військ в Україну, що раніше допустив президент Франції Емманюель Макрон. Про це Дуда сказав після неформального саміту щодо підтримки України, який пройшов у Парижі, повідомило агентство АР.

За словами Дуди, найгарячіша дискусія точилася навколо того, чи вводити війська в Україну, і «в цьому питанні не було досягнуто згоди». «Думки тут різняться, але таких рішень немає», – заявив він. Президент Польщі висловив сподівання, що «найближчим часом ми спільно зможемо підготувати значні поставки боєприпасів в Україну».

Сенсацією вже стало те, що президент Франції Емманюель Макрон після зустрічі в Парижі 26 лютого допустив відправку західних військ до України у майбутньому. Надзвичайно важливим стало оголошення Макрона про створення союзниками коаліцію для постачання Києву ракет середньої та великої дальності.

Крім того, глава уряду Чехії після зустрічі в Парижі повідомив, що 15 європейських країн підтримують чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України за межами Європи, отже це питання зрушилося на тлі підготовки РФ нової наступальної операції.

Поделиться публикацией