ВІЙНА УКРАЇНИ ПРОТИ РОСІЇ ТРИВАТИМЕ ЯК МІНІМУМ ЩЕ РІК — КУРТ ВОЛКЕР

Курт Волкер наголосив, що світ очікує важка зима, після якої розпочнеться нова фаза бойових дій в Україні.

Війна України проти Росії триватиме як мінімум ще рік і залежатиме насамперед від якісної та кількісної допомоги Заходу у вигляді зброї та фінансових позик. Таку думку висловив колишній спецпредставник США у справах України Курт Волкер у розмові з журналістами ТСН.

На думку дипломата, на даний момент Україна неспроможна швидко вигнати окупантів зі своєї землі. З об’єктивних причин війна проти Росії триватиме щонайменше до літа 2023 року. Волкер наголосив, що складність ситуації посилюється енергетичною кризою в Європі, яка спричинена газовим шантажем Росії.

«Потрібно розуміти, що нас чекають дуже важкі часи попереду… Треба готуватися, що важко буде після зими, тому що розпочнеться наступний етап військових дій. Війна триватиме наступного року і навесні, і влітку», – сказав американський дипломат.

Він запевнив, що зі свого боку США продовжать надавати Україні всю необхідну допомогу для боротьби з агресором – як військову, так і економічну та гуманітарну.

Про те, що війна «може тривати роки», казав у червні ц.р. й генсек НАТО Єнс Столтенберг. «Ми повинні готуватися до того, що це може тривати роки. Ми не повинні зупинятися в підтримці України, – сказав генсек. – Навіть якщо витрати високі… не тільки на військову підтримку, а також через зростання цін на енергоносії та продукти харчування».

Поделиться публикацией