ВІДМОВА ДОПОМАГАТИ УКРАЇНІ – ЦЕ ГОЛ У СВОЇ ВОРОТА 

Для Сполучених Штатів вийти з війни в цей вирішальний момент і припинити підтримку України було б рівносильно голу у свої ворота історичного масштабу. Про це заявив директор ЦРУ Вільям Бернс, повідомляє Foreign Affairs.

Бернс вважає, що в міру того, як російський диктатор Путін відновлює оборонне виробництво Росії — за допомогою найважливіших компонентів із Китаю, а також озброєнь і боєприпасів з Ірану і Північної Кореї — він продовжує робити ставку на те, що час на його боці, що він зможе розчавити Україну та вимотати її західних прихильників. Директор ЦРУ додав, що Україні необхідно пробити зарозумілість Путіна і продемонструвати високу ціну продовження конфлікту для Росії, не тільки домагаючись прогресу на лінії фронту, а й завдаючи глибших ударів позаду неї і домагаючись стійких успіхів у Чорному морі.

Бернс вважає, що ключ до успіху полягає в збереженні західної допомоги Україні. Бернс додав, що американська інвестиція становить менш як п’ять відсотків оборонного бюджету США, — вона приносить значну геополітичну віддачу для Сполучених Штатів і значну віддачу для американської промисловості. Директор ЦРУ повідомив, що збереження поставок зброї зміцнить позиції України, якщо з’явиться можливість для серйозних переговорів. «Це дає шанс забезпечити довгострокову перемогу Україні та стратегічний програш Росії. Україна могла б захистити свій суверенітет і відновитися, тоді як Росії доведеться нести постійні витрати через дурість Путіна», — зазначив Бернс.

Поделиться публикацией