ВІДБУВСЯ ВИПРОБОВУВАЛЬНИЙ ПІДРИВ БОЙОВОЇ ЧАСТИНИ КОМПЛЕКСУ “НЕПТУН” (ВІДЕО)

В ході робочої поїздки Міністр оборони Степан Полторак відвідав підприємства оборонно-промислового комплексу Дніпропетровщини які беруть участь в ракетній програмі України.

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на УМП.

Під час візиту Міністр оборони взяв участь одному з етапів випробувань ракетного комплексу «Нептун» – підриві бойової частини.

В ході випробувань бойова частина була підірвана на визначеній відстані від спеціального стенду напівсфери з листового металу визначеної товщини. На якій було розкреслено спеціальну розмітку:

Бойова частина та панель з сіткою для ураження

Після підриву за фрагментами стенду було визначено мапу влучання вражаючими елементами бойової частини ракети Р-360 комплексу РК-360 МЦ “Нептун”:

Фрагмент випробувального стенду після підриву бойової частини

Після чого розробники будуть її опрацьовувати з метою покращення вражаючих властивостей бойової частини ракети Р-360.

Ракета Р-360 – призначена для ураження бойових кораблів класів крейсер, есмінець, фрегат, корвет, десантних, танкодесантних кораблів та транспортів, які діють як самостійно, так і в складі корабельних груп і десантних загонів, та берегових радіо-контрасних цілей, в простих і складних метеорологічних умовах у будь-який час доби та року, при активній вогневій та радіоелектронній протидії противника.

Нещодавно ракета отримала новий стартовий двигун, бо як відомо раніше використовувався від ракети зенітного ракетного комплексу С-125.

Також у самій ракеті були замінені на нові:

• висотомір
• гіроскоп
• навігаційна система

Всі ці прилади покликані зробити ракету більш захищеною до перешкод які можуть використовуватися противником для придушення і унеможливлення ураження.

Загалом програма розробки ракетного комплексу РК-360 МЦ “Нептун” перебуває на етапі заводських випробувань по завершенню яких розпочнуться державні, вже за якими буде прийматися рішення щодо їх постановки на озброєння Збройних Сил України.

Поделиться публикацией