ВИВЕДЕННЯ З БОЙОВОГО СКЛАДУ ЗРС С-200 БУЛО ПОМИЛКОЮ – ДЖЕРЕЛО МІНОБОРОНИ

Виведення з бойового складу Збройних сил України зенітно-ракетних систем С-200 було помилкою.

Таке переконання в інтерв’ю інформаційному агентству «Оборонно-промисловий кур’єр» висловив представник Міністерства оборони України, який має безпосереднє відношення до формування протиповітряної оборони держави.

За словами співбесідника агентства, в ЗРС С-200 закладена дальність дії ракети складає 250 км, отже така ракета може забезпечити протиповітряну оборону України у якості зенітно-ракетного засобу дальньої дії.

Співбесідник «ОПК» висловив переконання, що для України є сенс повернутися до модернізації ЗРС С-200.

 

Він наголосив, що  в Україні є достатня кількість ракет, а одне з приватних підприємств вже довело можливість якісної модернізації цієї системи. Загалом, щонайменше в Україні можливе відновлення та поставка на озброєння до повітряних сил ЗСУ трьох комплексів С-200.

 

Він також додав, що якщо розглядати російських комплекс С-400 «Тріумф», то це «скоріше реклама, оскільки це комплекс ще не стріляв у бойових умовах». З іншого боку, ЗРС С-200 вже довів свою спроможність у світі, і навіть у нинішніх війнах сучасні бойові літаки не ризикують літати там де, за повідомленням розвідки, розташовані зенітно-ракетні системи С-200.

Поделиться публикацией