ВТРАЧЕНИЙ ЯДЕРНИЙ АРСЕНАЛ УКРАЇНИ. ЧИМ ЗАХИЩАТИСЯ ВІД РОСІЇ (Security Тalks, відео)

Команда Security Talks (спільний проект ЦДАКР з телеканалом Апостроф ТВ) у передачі 17 квітня запропонувала нові погляди на побудову оборони.

Україна вже тривалий час знаходиться у стані перманентної загрози масштабної війни з боку ворожої  Росії . Однак нинішній період загострення відносин між Вашингтоном та Москвою став найкритичнішою точкою з моменту завершення Другої світової війни. У зв’язку з цим загрози для України різко зросли. Адже Україна може стати полем бою у геополітичному змаганні між США та РФ.

Свого часу Україна добровільно відмовилася від ядерної зброї – через неможливість її тривалого зберігання. Не обійшлося й без тиску з боку США та Росії. А от ворожа Росія оголосила у 2020 році про можливість застосування ядерної зброї проти неядерних держав, що утворює можливість для такого удару й по території України. Чи є у нас чим відповісти?

Чимало фахівців першочерговим важелем вважають політичний та економічний тиск на Москву. Наприклад, суттєве збільшення санкцій, в тому числі відключення РФ від системи банківського обслуговування SWIFT. А також надання Україні ПДЧ – Програми дій щодо отримання повного членства в НАТО. Ще одна можливість – отримання або закупівля на пільгових умовах потужних систем ППО Patriot.

Експерти вважають, що політичні та дипломатичні засоби стримування російської агресії діятимуть виключно за умов суттєвого посилення оборонного потенціалу. Наприклад, за умов підготовки всеосяжної оборони, коли воювати з російською армією буде усе суспільство. Та за умов створення неядерного ракетного щиту – із дальністю дії ракет від 120 до 1500 км.

Нинішній етап політичного та воєнного напруження свідчить, що намір Росії знищити українську незалежність не зник. Для досягнення цієї мети Росія постійно нарощує потенціал агресії. Але навіть нещодавні події свідчать, що Москва готова рахуватися із рішучою силою. То ж створення нових, високотехнологічних спроможностей стримування стає для України життєвою необхідністю, завданням, що спрямоване на збереження незалежної держави.

 

 

Поделиться публикацией