ВР ПРИЙНЯЛА В ЦІЛОМУ ЗАКОНОПРОЕКТ №2414-Д «ПРО ВНЕСЕННЯ ЗМІН ДО ЗАКОНУ «ПРО СЛУЖБУ ЗОВНІШНЬОЇ РОЗВІДКИ»

Верховна Рада України прийняла в цілому законопроект №2414-д «Про внесення змін до закону «Про Службу зовнішньої розвідки» про діяльність Служби зовнішньої розвідки України». Законопроект підтримали 244 депутати.

Про це 17 липня ц.р. повідомив портал DT,UA.

Законопроект сприяє розвитку розвідувальних можливостей держави і удосконалює правові засади діяльності СЗР як суб’єкта розвідувального співтовариства.

Закон також регулює питання правового статусу СЗР, керівництва її діяльністю та загальної структури.

Крім того, законопроект №2414-д чітко визначає правовий статус СЗР як розвідувального органу України у складі сил безпеки, а також військового формування, яке входить до складу сектору безпеки і оборони України. Унормовано, згідно Конституції України, питання керівництва, призначення та звільнення з посад голови, першого заступника та заступників голови СЗР. Крім того, в законі визначена загальна структура СЗР, врегульовані питання створення територіальних підрозділів, підприємств, установ та організацій в межах затвердженої загальної чисельності, визначеної цим документом.

16 січня Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект про розвідку. Тоді за документ проголосували 233 парламентаря.

 

У пояснювальній записці йдеться про те, що законопроект спрямований на вдосконалення правових та організаційних засад функціонування розвідки, діяльності розвідувальних органів України та інших суб’єктів розвідувального співтовариства, підвищення ефективності їх взаємодії. Також документ повинен забезпечити соціальний і правовий захист співробітників розвідувальних органів та осіб, залучених до конфіденційного співробітництва з цими органами. Він повинен замінити чинний зараз Закон України «Про розвідувальні органи України».

Поделиться публикацией