У РОСІЇ ПОЧАЛАСЯ ПЕРЕВІРКА ВІЙСЬК ПІВДЕННОГО І ЗАХІДНОГО ВІЙСЬКОВИХ ОКРУГІВ

У Росії почалася перевірка військ Південного і Західного військових округів, окремих сполук центрального підпорядкування, Повітряно-десантних військ і морської піхоти Північного, Тихоокеанського флотів, повідомив міністр оборони Сергій Шойгу, зазначивши, що такий указ дав президента РФ Володимир Путін.

Про це 17 липня ц.р. повідомив портал DT,UA.

Перед цим міністр оборони України Андрій Таран заявив про те, що на сьогодні не виявлено підготовки до активних бойових дій Росії на адмінкордоні Херсонської області та анексованого Криму.

“На теперішній час ознак безпосередньої підготовки до активних бойових дій російських окупаційних військ поблизу адміністративної межі Херсонської області з тимчасово окупованою територією АРК не виявлено. На півострові не фіксуються дії зі створення ударних угруповань”, — заявив Таран.

Шойгу сказав, що перевірки армії РФ сплановані для оцінки здатності ЗС забезпечити військову безпеку на південному-заході, де зберігаються серйозні загрози терористичного характеру, і підготовки до стратегічного командно-штабного навчання «Кавказ-2020″», — сказав Шойгу у п’ятницю на нараді з керівним складом Міноборони РФ.

За його словами, «в ході перевірки передбачено проведення з військами 56 навчань тактичного рівня».

До перевірки залучать 35 полігонів і навчальних полів, 17 морських полігонів в акваторіях Чорного та Каспійського морів. Всього на перевірку залучено 149 тис. 755 осіб, 26 820 тис. одиниць озброєння та військової техніки, 414 літальних апаратів, 106 кораблів та суден забезпечення, сказав Шойгу.

Раніше колишній командувач Збройними силами США в Європі генерал Бен Ходжес заявив, що Кремль під приводом «гуманітарної кризи» може здійснити військове вторгнення в Херсонську область через посуху і нестачу води на півострові вже восени цього року.

 

Поделиться публикацией