ВОЛЛЕС ПРОГНОЗУЄ УСПІШНИЙ КОНТРНАСТУП: ЯКЩО ВДАРИТИ ПО РОСІЯНАХ НЕ В ТОМУ МІСЦІ, ВОНИ ФАКТИЧНО ВПАДУТЬ

Воллес прогнозує успішний контрнаступ: Москва може відправити молодь помирати, але не може начаклувати танки. За його словами, Сили оборони вже показали, що якщо вдарити по росіянах не в тому місці — «вони фактично впадуть». Міністр оборони Британії Бен Воллес оптимістично налаштований щодо шансів України відвоювати свої території, окуповані після 2014-го. В інтерв’ю The Washington Post він припустив, що наша країна буде краще та більше озброєна, ніж російський агресор.

Він наголосив, що Сили оборони вже показали успіх на полі бою і довели, що «якщо ви завдасте удару російським військам не в тому місці, вони фактично впадуть». «Можна відправити молодь помирати десятками тисяч, що вони [Москва] і роблять, але не можна начаклувати танки та системи озброєння, які їм потрібні», – сказав Воллес.

Нагадаємо, кілька тижнів тому президент України Володимир Зеленський заявив, що зараз у Сил оборони достатньо зброї, аби розпочати контрнаступ і досягти успіху, але наша країна ризикує втратити багато людей, що є неприпустимим. Тож ЗСУ потрібен ще час для підготовки. Речник Командування армії США в Європі та Африці полковник Мартін О’Доннелл розповів, що Сили оборони України для контрнаступу на російських загарбників отримали 600 видів західного озброєння та амуніції. За його словами, зараз у ЗСУ є більше військових ресурсів, ніж в будь-якої армії світу. Тим часом голова військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер прогнозує, що у майбутньому Росія робитиме ставку на великій кількості мобілізованих та погано навчених солдатів з застарілим оснащенням, тоді як Україна покращуватиме саме якість.

Поделиться публикацией