ВМФ США ВВІВ У СТРІЙ НОВИЙ АТОМНИЙ ПІДВОНИЙ ЧОВЕН USS HYMAN G. RICKOVER

Військово-морський флот Сполучених Штатів ввів у стрій новий атомний підвоний човен USS Hyman G. Rickover типу Virginia.

Про це 18 жовтня ц.р. повідомив Мілітарний.

Фото урочистої церемонії введення субмарини у стрій оприлюднила служба розповсюдження візуальної інформації Міністерства оборони США.

Церемонія відбулася 14 жовтня на морській базі підводних човнів Нью-Лондон у Гротоні, штат Коннектикут. Човен належить до варіанту Block ІV, головна відмінність якого у більш тривалій експлуатації та швидшому будівництві.

Підводний човен USS Hyman G. Rickover з бортовим номером SSN 774 став четвертим судном, що було побудоване в рамках багаторічного замовлення на субмарини типу Virginia Block IV.

Загалом укладений у 2014 році контракт передбачає будівництво десяти підводних човнів цього типу на ферві General Dynamics Electric Boat. Його загальна вартість складає 17,8 мільярда доларів.

Підводні човни типу Virginia призначені для виконання широкого спектру завдань у відкритому океані та прибережній зоні. Вони були задумані як менш дорога альтернатива ударним підводним човнам класу Seawolf, та поступово замінюють виведені з експлуатації субмарини типу Los Angeles.

Відповідно до цілей військово-морського флоту США, оголошених у 2016 році, планується мати загалом 66 атомних підводних човнів. Наразі флот атомних США має у своєму складі  50 підводних човнів, включаючи 26 субмарин типу Los Angeles, три субмарини типу Seawolf та 21 човна типу Virginia.

Підводні човни класу Virginia будуть закуповуватись до 2043 року і, як планується, залишатимуться на озброєнні щонайменше до 2070-х років.

Підводні човни типу Virginia відносяться до класу атомних підводних човнів, що озброєні крилатими ракетами. Човен розроблений компаніями General Dynamics Electric Boat та Huntington Ingalls Industries.

Водотоннажність субмарин досягає 7800 тонн, довжина – 115 метрів. Вони здатні розвивати під водою швидкість до 34 вузлів. Робоча глибина занурення становить 250 метрів, а гранично допустима – 500 метрів.

Ці багатоцільові підводні човни призначені для боротьби з кораблями та підводними човнами супротивника на великих і малих глибинах.

Для цього вони оснащуються чотирма 533-мм торпедними апаратами. Їх боєзапас складає 25 торпед Mk.48 або ПКР Harpoon та 12 ракет Tomahawk підводного старту.

 

Поделиться публикацией