ВИСНАЖЕННЯ СОЛДАТ Є ОДНІЄЮ ІЗ СЕРЙОЗНИХ ПРОБЛЕМ РОСІЙСЬКОЇ АРМІЇ — БРИТАНСЬКА РОЗВІДКА

Російські військові, які беруть участь у вторгненні в Україну, з лютого воюють фактично без ротацій та відпочинку. Як наслідок люди фізично та морально виснажені, заявляють аналітики британської розвідки.

В британському Міноборони посилаються на ситуацію, коли наприкінці червня російське медіа-агентство опублікувало відео, на якому дружини солдатів 36-ї загальновійськової армії Східного військового округу безпосередньо звернулися до місцевого політика з проханням повернути їхніх чоловіків додому зі служби в Україні.

Зокрема одна із дружин заявила, що особовий склад 5-ї окремої гвардійської танкової бригади «психічно та фізично виснажений», оскільки з моменту початку «спецвійськової операції» 24 лютого 2022 року вони несуть активне бойове чергування.

“Відсутність запланованих перерв через напружені бойові умови, ймовірно, є однією з найбільших проблем із багатьма кадровими проблемами, які Міноборони Росії намагається вирішити серед розгорнутих сил”, — зазначають аналітики.

Водночас впродовж неділі 10 липня, російські війська продовжували артилерійські обстріли на півночі Донбасу, але, ймовірно, без будь-яких значних територіальних просувань.

“Українські сили продовжували чинити локальний тиск на російську оборонну лінію на північному сході Херсонської області, і також, ймовірно, не досягли територіальних здобутків”, — додали в британському Міноборони.

Поделиться публикацией