ВЕЛИКОБРИТАНІЯ ЗАПРОВАДИЛА НОВІ САНКЦІЇ ПРОТИ РОЗРОБНИКІВ БЕЗПІЛОТНИКІВ В РФ

Російський оборонпром зіткнеться з проблемою виробництва безпілотних літальних апаратів.

Британія запровадила санкції щодо 65 фізичних та юридичних осіб, пов’язаних з незаконним вторгненням Росії в Україну, про це йдеться в повідомленні пресслужби Міністерства оборони Великобританії.

Європейські партнери України продовжують посилювати економічний тиск на країну-агресора. Цього разу Великобританія розширила санкційний лист проти 65 фізичних та юридичних осіб, в який увійшла компанії «Кронштадт». ця російська оборонна компанія займається проектуванням, розробкою та виробництвом обладнання, ПО та комплексних рішень для безпілотної авіації та оборонної промисловості. Найвідомішим товаром «Кронштадту» є безпілотника «Оріон», ще відомий як «Іноходець».

«Ці системи широко використовувалися під час російського вторгнення на Україну», — пише розвідка. «Надійна українська система ППО майже напевно обмежила пілотовані польоти за межі лінії фронту. Тому Росія, швидше за все, була змушена натомість використати більше БПЛА».

Запроваджені санкції завдадуть шкоди російському військово-промисловому комплексу та завадять поповнити втрати безпілотників.

Поделиться публикацией