ВЕЛИКА БРИТАНІЯ ПОСИЛИТЬ МЕХАНІЗМ ПОКАРАННЯ ЗА ПОРУШЕННЯ САНКЦІЙ

З 15 червня у Великій Британії почнуть діяти суворіші заходи антиросійських санкцій. Держава матиме можливість карати навіть тих, хто не знав, що порушує правила, тобто робив це ненавмисно. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Як пише видання, Управління із застосування фінансових санкцій (OFSI) Великої Британії не буде зобов’язане доводити, що компанії або приватні особи, які порушують санкційні заходи, знали або мали знати, що вони порушують правила. Натомість порушення санкцій оцінюватимуться OFSI за принципом суворої відповідальності, тобто відомство має довести лише факт порушення санкцій, а не те, що компанія або приватна особа робили його свідомо.

Цю зміну, внесену урядом Великобританії до законопроєкту про економічні злочини, ухвалили ще у березні. Схожі правила діють у США.

Механізм поширюється на громадянське виконання всіх санкцій, запроваджених Великою Британією, включаючи ті, що були накладені на Росію у зв’язку з її вторгненням в Україну.

«Ця зміна зміцнить здатність OFSI вживати відповідних заходів щодо осіб… які не можуть переконатися в тому, що вони не мають справу з організаціями, які перебувають під санкціями», – сказав директор OFSI Джайлс Томсон у своєму блозі в середу

Поделиться публикацией