ВЕЛИКА БРИТАНІЯ НАДАСТЬ ЗСУ ЛЕГКЕ ПРОТИТАНКОВЕ ОЗБРОЄННЯ

Велика Британія надасть Збройним силам України легке протитанкове озброєння.

Про це 17 січня ц.р. повідомив Мілітарний, посилаючись на урядовий сайт країни GOV.UK.

Повідомляється, що під час виступу у парламенті Сполученого Королівства, міністр оборони Великої Британії Бен Воллес розповів про плани Лондона поставити Україні легкі протитанкові оборонні озброєння.

«Ми прийняли рішення про постачання Україні легких систем протитанкового оборонного озброєння. Невелика кількість військового персоналу Великої Британії також проведе навчання на ранньому етапі протягом короткого періоду часу в рамках операції ORBITAL», – сказав Воллес.

Міністр оборони зазначив, що Велика Британія залишає за собою право надавати двосторонню підтримку Україні, коли її просять, у сферах, які краще допоможуть нашій державі захистити себе.

Бен Воллес сказав, що його відомство має давні відносини з українськими колегами, і британці продовжують надавати підтримку Україні в багатьох сферах, включаючи допомогу в безпеці та в обороних реформах.

З 2015 року Велика Британія допомогла зміцнити стійкість та наростити спроможність українських збройних сил за допомогою тренувальної операції ORBITAL, яка підготувала понад 22 000 українських військовослужбовців.

 

Поделиться публикацией