ВАШИНГТОН ЦЬОГО ТИЖНЯ ЗАПРОВАДИТЬ САНКЦІЇ ПРОТИ ДЕРЖАВНОЇ ОБОРОННОЇ СТРУКТУРИ ТУРЕЧЧИНИ

Офіційний Вашингтон цього тижня запровадить санкції проти державної оборонної структури Туреччини SSB на підставі Акту протидії противникам Америки шляхом санкцій (CAATSA).

Про це 6 квітня ц.р. повідомив Укрінформ, посилаючись на в офіційне повідомлення Державного департаменту США, розміщеному у Федеральному реєстрі США.

«Відповідно до CAATSA, державний секретар визначив, що турецьке Управління оборонної індустрії SSB, відоме раніше як Підсекретаріат оборонної індустрії (SSM), у період після 2 серпня 2017 року здійснило свідому масштабну операцію з організацією, яка входить до складу оборонного/розвідувальних секторів уряду РФ або працює від його імені», — зауважується в документі.

При цьому уточнюється, що держсекретар США визначив необхідність запровадити обмеження проти SSB, а також його керівників – Ісмаїла Деміра, Фарука Їгіта, Серхата Генкоглу та Мустафи Альпер Деніза.

Санкції набудуть чинності 7 квітня. Вони передбачають заборону на в’їзд до США, блокування активів на американській території, а також заборону на фінансові операції з цими особами. Крім того, вводиться заборона на експорт зі США та надання кредитів SSB на суму понад $10 мільйонів.

Поделиться публикацией