ВАШИНГТОН ПРАЦЮВАТИМЕ НАД ЕКСТРАДИЦІЄЮ 12 РОСІЙСЬКИХ РОЗВІДНИКІВ — ПОСОЛ США

Офіс ФБР і посольство США в Москві будуть працювати над екстрадицією 12 офіцерів російської розвідки, проти яких висунуті звинувачення в причетності до кібератаки під час президентських виборів у США 2016 року.

Про це заявив посол США в Російській Федерації Джон Хантсман.

За його словами, офіс ФБР і посольство США в Москві будуть працювати над екстрадицією обвинувачених росіян, повідомило Politico 16 липня.

При цьому американський посол заявив, що не може бути впевнений, чи порушить президент Дональд Трамп це питання на зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним у Гельсінкі. «Я не знаю, запитає він чи ні. Це може бути частиною порядку денного. Це може бути частиною їхньої двосторонньої зустрічі. Подивимося», — сказав Хантсман.

13 липня Міністерство юстиції США оголосило обвинувачення у втручанні у вибори 12 офіцерам російської військової розвідки. Їх звинуватили у зламі комп’ютерних систем апарату Демократичної партії США і оприлюдненні тисяч викрадених документів та електронних листів. Це зашкодило під час тієї кампанії кандидатці від демократів Гілларі Клінтон і тим непрямо посприяло перемозі республіканця Дональда Трампа. Це було перше конкретне звинувачення в державному втручанні Росії в ті вибори. У прес-релізі мін’юсту США вказані імена обвинувачених: Віктор Нетикшо, Борис Антонов, Дмитро Бадин, Іван Єрмаков, Олексій Лукашев, Сергій Моргачев, Микола Козачок, Павло Єршов, Артем Малишев, Олександр Осадчук, Олексій Потьомкін і Анатолій Ковальов.

Як відомо, Путін і Трамп зустрінуться в Гельсінкі 16 липня, близько 13:00 в Президентському палаці. У неділю ввечері борт №1 президента США Дональда Трампа приземлився в Гельсінкі.

Поделиться публикацией