БІЛЬШІСТЬ АМЕРИКАНЦІВ ПІДТРИМУЄ ПОДАЛЬШЕ НАДАННЯ УКРАЇНІ ЗБРОЇ УРЯДОМ США

Більшість американців підтримує подальше надання Україні зброї урядом США на тлі повномасштабного російського вторгнення.

Про 28 грудня ц.р. повідомив Укрінформ, посилаючись на дані соцопитування, проведеного у США британською міжнародною інтернет-компанією YouGov та журналом The Economist.

Зокрема, за продовження передачі американської зброї Україні виступають 53% опитуваних, проти висловилися 25%.

При цьому, згідно з даними дослідження, понад половину громадян США (53%) виступають за передачу зброї Україні на тому ж рівні або навіть збільшення поставок.

Зазначається, що 73% респондентів підтримують передачу Україні гуманітарної допомоги, 70% — медичної допомоги, 61% — нелетальної зброї, 54% — легких систем озброєння (протитанкова зброя) та 45 % — передових систем озброєння (гелікоптери, броньовані авто).

Передачу Україні американської системи ППО Patriot підтримують 47% респондентів.

Водночас показники сприйняття України як дружньої та союзної держави залишаються високими — 24% і 45% відповідно. При цьому відповідні показники щодо Великої Британії становлять 48% і 30%, щодо Франції — 37% і 36%.

Натомість 52% респонденів вважають росію ворожою країною, а 26% — недружньою державою.

Дослідження проводилося з 17 по 20 грудня, загалом було опитано 1,5 тисячі респондентів. Межа похибки становить 3,3%.

Водночас у Мілітарі Медіа Центрі зауважили, що Україна відповідально ставиться до використання фінансової та військової допомоги від західних партнерів, і позитивний імідж держави викликає високий рівень довіри міжнародної громадськості.

«Така позиція населення дружніх держав дозволяє посилювати продовження та збільшення надання: легкого озброєння, важких систем озброєння, систем ППО, фінансової допомоги, гуманітарної допомоги», — йдеться в коментарі.

 

Поделиться публикацией