БІЛОРУСЬ АКТИВІЗУЄ ПОСТАЧАННЯ В ЗС УДАРНИХ БЕЗПІЛОТНИКІВ

Ударні безпілотні авіаційні комплекси (УБАК) «Квадро-1400» та «Баражувальна труба», які є одними з найновіших розробок підприємства, що входить до системи Держкомвійськпрому, успішно пройшли державні випробування. У ході випробувань підтверджено технічні характеристики комплексів, розкрито потенціал закладених конструкторських рішень.

 

Як повідомив belvpo.com, ці УБАК вперше було представлено громадськості на виставці «MILEX-2019».

 

Вироби викликали інтерес у спеціалістів. Протягом наступних років конструктори та інженери підприємства спільно зі спеціалістами Збройних Сил проводили доопрацювання УБАК, домагаючись необхідних технічних характеристик та оптимальних ергономічних показників для ефективного застосування виробів у сучасних умовах ведення війни.

 

Було проведено десятки льотних та стрільбових випробувань виробів у різних погодних умовах, за результатами яких внесено відповідні коригування, що дозволили покращити конструкцію та бойові якості УБАК.

 

Окрім численних полігонних випробувань, УБАК «Квадро-1400» пройшов практичну апробацію в ході білорусько-російського спільного стратегічного навчання «Захід – 2021», що нещодавно пройшло, коли поставлене навчально-бойове завдання з розвідки, виявлення та знищення мети – оператора мультикоптера «противника». була виконана за допомогою розробок підприємств, що входять до системи Держкомвоєнпрому: комплекс виявлення операторів мультикоптерів «Гроза-О» виявив оператора мультикоптера «противника», а УБАК «Квадро-1400» успішно завдав удару по меті.

 

Перевагою нових виробів «Квадро-1400» та «Баражувальна труба» ЗМІ РБ назвали наступне:

автовзводу, який дозволяє переводити в бойове та похідне положення РПГ-26 у повітрі;

навігації (зокрема супутникової), що забезпечує швидке переміщення УБАК до цілі;

тепловізора, курсової та прицільної камер, що забезпечують можливість виконання польотів у денний та нічний час доби;

універсальних пристроїв, що дозволяють розширити номенклатуру боєприпасів.

 

Крім того, застосування композитних матеріалів виготовлення деталей БЛА дозволяє зменшити масу виробу.

 

Невеликі габарити, низький рівень шуму, досить висока швидкість та широкий діапазон висот (від 10 до 500 метрів) серйозно ускладнюють виявлення БЛА та знижують можливості його ураження.

 

УБАК «Квадро-1400» та УБАК «Баражувальна труба» можуть використовуватися контрдиверсійними підрозділами та силами спеціального призначення для забезпечення потайної та короткочасної роботи з ліквідації інфраструктури та об’єктів противника, а також виконання функції прикриття своїх військ – підрозділів на марші, у місцях зосередження та на вогневі позиції.

 

У минулих випробування ударних безпілотних авіаційних комплексів є великі комерційні перспективи.

Після успішного проведення державних випробувань комісією, до складу якої включені представники виробника та замовника, у спільному рішенні виробу рекомендовані до озброєння білоруської армії.

Поделиться публикацией