БІЛИЙ ДІМ ЗАЛУЧИВ ГЕНЕРАЛА У ВІДСТАВЦІ ДЛЯ КООРДИНАЦІЇ ВІЙСЬКОВОЇ ДОПОМОГИ УКРАЇНІ

Білий дім призначив генерала у відставці Террі Вольфа для координації постачання військової допомоги для України на тлі повномасштабного вторгнення, розпочатого росією з 24 лютого.

Про це повідомив канал CNN.

За словами двох чиновників адміністрації президента США Джо Байдена, Террі Вольф нещодавно приєднався до Ради з нацбезпеки США для допомоги з координацією безпекової допомоги, яку США та її союзники передають Україні.

Генерал Вольф має досвід співпраці з Пентагоном, Комітетом начальників штабів, Державним департаментом та Радою з нацбезпеки США.

Натан Сейлз, який обіймав посаду координатора США у боротьбі з тероризмом у Держдепартаменті за президента Дональда Трампа похвалив Вольфа. Колишній генерал також раніше працював у міжнародній коаліції над розгромом терористів «ІДІЛ».

«Після десятирічної кар’єри в дипломатії та на війні, він є правильною людиною, щоб переконатися, що Україна отримає необхідну зброю, щоб перемогти криваву загарбницьку війну росії», — сказав Сейлз.

Зазначається, що нині адміністрація Байдена працює над тим, щоб якомога швидше направляти військову допомогу Україні, оскільки вважає, що війна перебуває на критичній стадії, і продовження допомоги США може змінити ситуацію у разі посилення агресивного наступу росії на сході України.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден учора заявив, що американський уряд виділяє додаткові 800 мільйонів доларів Україні з метою посилення її можливостей протистояти збройному нападу російських сил. Це вже восьмий пакет оборонної допомоги з серпня 2021 року, який Україна отримає від Сполучених Штатів.

Поделиться публикацией