БРИТАНІЯ ТА G7 НАДАТУТЬ УКРАЇНІ НОВИЙ ПАКЕТ ВІЙСЬКОВОЇ ДОПОМОГИ

Британський уряд надасть Україні черговий пакет підтримки в розмірі 50 мільйонів фунтів ($64,7 мільйона) для ремонту обладнання та створення військового реабілітаційного центру в Україні, йдеться в заяві Даунінг-стріт. У рамках нового траншу підтримки Велика Британія та члени G7 також нададуть Києву тисячі додаткових боєприпасів до Challenger 2 і понад 70 бойових машин та машин матеріально-технічного забезпечення.

Велика Британія також повідомила, що 12 липня партнери з G7 погодять міжнародні рамки довгострокових заходів безпеки України, які визначать, як саме союзники підтримуватимуть Україну протягом наступних років, «щоб припинити війну, стримувати будь-які майбутні напади та відповідати на них». «Це перший випадок, коли стільки країн домовилися про всеосяжну довгострокову угоду про безпеку такого роду з іншою країною», — йдеться у заяві Даунінг-стріт.

Партнери по G7 також планують надати Україні більше оборонного обладнання, збільшити і прискорити обмін розвідувальними даними, посилити підтримку захисту від кібер- і гібридних загроз, розширити навчальні програми та військові навчання, а також розвинути промислову базу України.

Новий пакет фінансування включатиме:

Додаткові боєприпаси для танків Challenger 2.

Понад 70 одиниць бойової та матеріально-технічної техніки, у тому числі бойові розвідувальні гусеничні машини.

Кошти на реабілітаційний центр для допомоги українським військовим, які отримали поранення під час бойових дій.

Ці програми фінансуватимуться через Комплексний пакет допомоги НАТО Україні та підтримуватимуться спеціалістами з реабілітації з усього Альянсу.

«Підтримка прогресу України на шляху до членства в НАТО в поєднанні з багатосторонніми та двосторонніми угодами та переважною підтримкою членів НАТО надішле сильний сигнал президенту Путіну та поверне мир у Європу», – наголосив Сунак.

Під час Вільнюського саміту у вівторок, 11 липня, держави-члени НАТО узгодили пакет для України, який включає три елементи, у тому числі скасування Плану дій щодо членства.

Франція вирішила передати Україні ракети дальнього радіуса дії для підтримки наступу ЗСУ, заявив французький президент Еммануель Макрон на полях саміту НАТО у Вільнюсі.

Поделиться публикацией