БРИТАНІЯ НАДАСТЬ УКРАЇНІ НОВИЙ ПАКЕТ ДОПОМОГИ НА 300 МІЛЬЙОНІВ ФУНТІВ — REUTERS

Велика Британія надасть Україні черговий пакет допомоги на суму 300 мільйонів фунтів стерлінгів. Повідомляється, що левова частка грошей буде використана на військові потреби української армії.

За інформацією Reuters, Британія забезпечить ЗСУ обладнанням для радіоелектронної боротьби і контрбатарейними радарними системами. Крім того, до України доставлять прилади нічного бачення, інструменти для блокування супутникової навігації, важкі безпілотники і броньовані автомобілі для цивільних чиновників.

Велика Британія не вперше допомагає Україні за час повномасштабного вторгнення РФ. До цього країна надала українським захисникам більше 5 тисяч протитанкових ракет, 5 систем протиповітряної оборони і ряд інших озброєнь. Повідомлялося про те, що вже найближчим часом в розпорядження ЗСУ надійдуть британські ракети Brimstone.

Великобританія прийняла рішення скасувати мита на українські товари, а прем’єр-міністр Борис Джонсон заявив, що Україна може застосовувати британську зброю проти цілей на території Росії.

Поделиться публикацией