БРИТАНСЬКИЙ BAE SYSTEMS МОЖЕ РОЗПОЧАТИ СПІЛЬНІ ПРОЄКТИ З УКРАЇНОЮ

В Україні буде представництво британського оборонного гіганта BAE Systems — концерн розгорне проєкти з ремонту та виробництва військової техніки та озброєння. Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський за підсумком переговорів із менеджментом транснаціональної облоронно-промислової структури.

Україна готова «стати великим регіональним хабом для ремонту та виробництва різних видів продукції компанії BAE Systems», додав глава Української держави.

Сили оборони України вже оперують артилерійськими системами M777 та Archer, ББМ CV90 та Bradley, ракетами Shtorm Shadow, танками Challenger 2, тож важлим питанням має стати локалізації продукції BAE Systems. Наразі невідомо, чи спільні проєкти спочатку розгортатимуться на межами України, чи все ж стане можливим створення виробництв саме на території України. Першим кроком стане опанування ремонту та сервісного обслуговування, однак не виключено, що Україна отримає деякі ліцензії та братиме участь у спільних виробництвах.

BAE Systems є одним з найпотужніших оборонних об’єднань — воно посідає 7-е місце у світі за доходом (26,3 млрд дол. у 2022 р.). BAE Systems має підрозділи у 40 країнах світу (задіяно майже 100 тис. людей).

Поделиться публикацией