«БИТИМОСЯ ДО ОСТАННЬОГО», — КОМАНДИР «АЗОВУ» Д. ПРОКОПЕНКО ПРО ОБОРОНУ МАРІУПОЛЯ

Попри переважаючі сили противника, бійці полку «Азов» намагаються проводити в Маріуполі успішні операції, здійснювати контратаку і не сидіти в глухій обороні, намагаються нав’язувати свою ініціативу для того, щоб погіршити становище супротивника.

Як повідомляє Цензор.НЕТ, про це в інтерв’ю Дмитру Гордону розповів командир полку «Азов», Герой України Денис Прокопенко (позивний Редіс).

«Незважаючи на ситуацію, яка склалася в Маріуполі, особовий склад не падає духом. Всі хлопці тримаються бадьоро. Ми готові воювати до останнього. Як і обіцяли виконати бойовий наказ, залишитися вірними присязі. Будемо воювати тут до останньої краплі крові», — наголосив він.

Він зазначив, що бійці «Азова» не втомлюються палити ворожі танки, знищувати ворожу піхоту, яка вже вичерпалася, яка втрачає сили з кожним днем ​​і наступальні темпи її згасають.

«На даний момент у Маріуполі ситуація вкрай важка, але контрольована… Ми його триматимемо до останнього. Ми віримо та знаємо, що рано чи пізно відбудеться деблокада. Я не хочу розповідати зараз багато військових таємниць. Нехай це залишиться під грифом «таємно». Над цим працює і найвище військово-політичне керівництво. Однозначно буде успіх цієї операції, і ми вистоїмо», — заявив командир.

«Противник намагається постійно вводити у бій нові резерви, але постійно отримує по зубах від наших підрозділів, масово здається в полон, не бажає йти вперед. Вони холодні, голодні, голі, босі й не мають жодного бажання воювати», — розповів Прокопенко.

Він підкреслив, що, попри переважаючі сили противника, бійці полку намагаються проводити успішні операції, здійснювати контратаку і не сидіти в глухій обороні, намагаються нав’язувати свою ініціативу для того, щоб погіршити становище супротивника.

«Незважаючи на те, що вже другий тиждень точаться міські бої, ми намагаємося контролювати ситуацію в повному обсязі та тримаємо все на контролі. І з кожним днем ​​відправляємо в пекло дедалі більше окупантів, які намагаються захопити будинок, вулицю. Вибиваємо їх назад. І Маріуполь буде українським», – сказав командир «Азова».

Поделиться публикацией